ČESKÉ GHI máslo
které nám připravuje Radek Špringer.
Ghí je čistý máselný tuk s chutí a vůní másla, ale s jinými vlastnostmi. Je ideální ke smažení, nepřepaluje se.
Za černobílým závěsem jsou slyšet zvuky cinkajícího nádobí, bublající vody v hrncích a šumění ajurvédského elixíru života na pánvi. Onen elixír je přepuštěné máslo Ghí. Připravuje se slabým vařením nesoleného másla do bodu, kdy se z něj vypaří všechna voda a na povrchu a dně se objeví usazenina z mléčné bílkoviny. „Z másla vlastně zbude čistá zlatavá tekutina a pevné částečky na dně hrnce. To zlaté a tekuté je Ghí. Přecedí se přes plátno do jiné nádoby a oproti běžnému máslu se může skladovat nejméně rok bez chlazení,“ vysvětluje přípravu Radek Špringer.
Více v sekci GHI máslo
Mléčné produkty z ovčího mléka
z ovčí farmy Na Podskále
Do mléčných produktů se nepřidávají konzervanty. Jsou čerstvě zpracované, zabalené a připravené pro zákazníky. Ovčí mléko nabízí jedinečnou chuť, vyšší obsah bílkovin a minerálů. Z ovčího mléka nabízíme jogurty přírodní i různých příchutí, ochucené i neochucené čerstvé sýry, tvrdé sýry, kefíry a brynzu.
Mléčné produkty
Produkujeme mléko, jehož podstatnou část zpracováváme přímo v naší mlékárně. Na farmě nabízíme našim zákazníkům čerstvé mléko i mléčné výrobky, vyrobené z našeho mléka a za použití přírodních ingrediencí, což z nich dělá chuťově výjimečné produkty na českém trhu.