Králičí maso – králík na maso

Kvalitní a zdravé králičí maso z Vysočiny, bez antibiotik a medikovaných krmiv. 

Farma Litovany – Kočárovi králíci se zaměřuje na produkci jatečních králíků Hyla. Králík patří mezi málo domácích zvířat, které nepostihly nemoci BSE, ptačí chřipka apod. Maso králíka z unikátního bezklecového chovu zaručuje nejvyšší kvalitu králičího masa na našem trhu.

BIO Jehněčí

Ekofarma Kosařův mlýn Jehněčí maso pochází z mladých ovcí poražených ve stáří od 5 do 12 měsíců. Maso z kusů starších jednoho roku je již označováno jako skopové. Protože jsou jehňata krmena mateřským mlékem a v pozdější době pastvou z luk, kde se chovají, jedná se o přírodní a kvalitní druh masa. Jehněčí maso obsahuje nízké procento tuku a naopak je bohaté na bílkoviny a minerály. Jehňata jsou chována venku a odstavena od mateřského mléka ve věku asi 10 týdnů. Jehňata nejsou ustájená a živí se pouze trávou na pastvinách. Takové podmínky pozitivně ovlivňují kvalitu masa.

BIO Hovězí vyzrálé

Ecoproduct s.r.o. Maso necháváme vyzrát minimálně 14 dní zavěšené v půlích v chladících boxech při teplotě blízké nule stupňů Celsia. Poté se maso rozbourá podle přání zákazníka a a jednotlivé partie vakuově zabalí (nepřidávají se žádné konzervační plyny). Ve vakuu dále pokračuje zrací proces a maso definitivně získá svoji nezaměnitelnou jemnou chuť.

Bio hovězí falešná svíčková (tender roast) – zadní maso z plece – kulatá plec.
Bio hovězí flank steak – maso vhodné na vaření a přípravu pupečních steaků (flank steak).
Bio hovězí hrudí s kostí (brisket) – přední maso z hrudníku s kusem kosti. Vhodné na pečení, vaření i grilování.
Bio hovězí karabáček (shank) – vybraná část zadní kližky. Na vaření a opékání.
Bio hovězí kližka (shank) – maso vhodné zejména na guláš.
Bio hovězí kostky na guláš – libovější a lehce prorostlé maso nakrájené na kousky – předpřipravené na guláše nebo na mletí doma.
Bio hovězí krční filet (chuck eye steak) – vybraná jemná část krku vhodná na steaky ala Čestr.
Bio hovězí květová špička (sirloin) – maso vhodné na steak i roastbeef.
Bio hovězí morková kost – na vývary všeho druhu.
Bio hovězí ořez – ořezané kousky masa s tukem a šlachami. Vhodné na flaksovité gulaše a pro psy.
Bio hovězí plec (chuck) – maso vhodné na vaření nebo dušení ve formě dušených pečení, ragú a gulášů.
Bio hovězí plec loupaná (top blade) – vybraná část plece. Získává se vyloupnutím lopatky. Nejlepší část na vaření z celého kusu.

Farmářské Kuřecí maso

Farma rodiny Němcovy vychází z nejstarší tradice českého venkova, aby svým zákazníkům nabídla to nejlepší, co nám naše zem dává.

 

Slepice, krůty, kachny a husy

Farmářské maso